Νόστιμες ιδέες με βραστό λαβράκι

vrasto_lavraki
Σε ψαροκροκέτες
Αναμιγνύετε σε μπόλ 1 φλυτζάνι μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική με 1 αυγό χτυπημένο, προσθέτετε 1 φλυτζάνι βραστό λαβράκι (σάρκα χωρίς κόκκαλο ούτε πέτσα).
1 φλυτζάνι γαρίδες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες, μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει και το πλάθετε σε μικρά μπαλάκια.
Τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε καλαμποκέλαιο. Τα συνοδεύετε με μαγιονέζα.

Σε ογκρατέν
Αναμειγνύετε 1 φλυτζάνι μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική με 2 / 3 φλυτζανιού βραστό λαυράκι (ψαχνό) κομματιασμένο , μύδια καθαρισμένα και αλατοπίπερο.
Μοιράζετε αυτό το μείγμα σε 4 άδεια κοχύλια ή πυρίμαχα σκεύη, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και φρυγανιά και τα βάζετε στο φούρνο να γκρατιναρισθούν.